List otwarty kibiców Widzewa do prezesa PZPN

Na naszą skrzynkę redakcyjną dotarł list otwarty Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Kibiców Tylko Widzew i Stowarzyszenia Fanatycy Widzewa skierowany do prezesa Polskiego Związku Piłki Nożnej Zbigniewa Bońka. Sympatycy czterokrotnego mistrza Polski chcą założyć się z Bońkiem o liczbę sprzedanych karnetów. Poniżej publikujemy list w całości.

Szanowny Panie Prezesie,
przez wiele lat kierowania stuletnią instytucją, jaką jest Polski Związek Piłki Nożnej, dał się Pan poznać jako osoba nietuzinkowa, otwarta na media i podchodząca do niektórych zagadnień w sposób nieszablonowy. W związku z tym, jako środowisko kibiców Widzewa Łódź pozwoliliśmy sobie skierować do Pana niniejszy list.
W ostatnim czasie fani Widzewa Łódź mocno przeżywali decyzję PZPN-u o nałożeniu nadzoru finansowego na nasz Klub. Tym bardziej byliśmy zdziwieni, kiedy okazało się, że jeden z powodów nałożenia tego nadzoru dotyczył ilości sprzedanych karnetów na nowy sezon, wpisanej we wniosek licencyjny. Podejście Związku do zadeklarowanej przez Klub liczby karnetów, jaką zakupią fani, było mocno sceptyczne.
W związku z powyższym, proponujemy honorowe podejście do sprawy i przyjęcie zakładu, polegającego na wykupieniu przez Kibiców Widzewa wszystkich możliwych karnetów i ponownym udowodnieniu całej Polsce – w tym kierowanej przez Pana federacji, że kibicem Widzewa się jest, a nie bywa oraz – żartobliwie mówiąc – dania PZPN nauczki, by nie prowokował naszego środowiska w przyszłym sezonie. W zamian za to, z przyjemnością przyjmiemy na nasz obiekt w „Sercu Łodzi” pierwszą Reprezentację Polski, w jednym z meczów towarzyskich. Jesteśmy przekonani, że zarówno Pan, jak i cała federacja z przyjemnością odwiedzicie Piłsudskiego 138. Próbkę atmosfery, jaka może panować na spotkaniach biało-czerwonych, daliśmy przy okazji niedawnych Mistrzostw Świata do lat 20.
Wierzymy, że jako były sportowiec nadal posiada Pan żyłkę rywalizacji i podejmie rzucone przez nas wyzwanie.
Zakład stoi?

Ogólnopolskie Stowarzyszenie Kibiców „Tylko Widzew”
Stowarzyszenie „Fanatycy Widzewa”

Subskrybuj
Powiadom o
5 komentarzy
Inline Feedbacks

Do Miodek: 100/100 🙂

Miodek
11 miesięcy temu

Pisanie listu otwartego do prezesa PZPN i robienie byka z „ilością karnetów” to trochę wiocha xD Karnety są w sztukach, można je policzyć dlatego w języku polskim piszemy „liczba karnetów” a nie ilość.

do kibo:

dziękuję Panie polonisto za uwagi, będę pracował nad poprawną polszczyzną hehe 😉 , pozdrowienia dla normalnych, nie dla buców 😉

kibo
11 miesięcy temu

Do Jarecki. Popracuj nad prawidłową polszczyzną jeśli już musisz pisać.

11 miesięcy temu

Szanowni Kibice Widzewa, do których się zaliczam.. nie ma już meczy towarzyskich tylko jest Liga Narodów.. i z pewnością mecze Ligi Narodów potrzebują większej widowni.. także najpierw trochę się przygotujcie do pisania listów.. a co do karnetów to jestem spokojny bez żadnych zakładów, że ponownie będzie sprzedane na pniu ponad 16k… zostawiając całą Polskę w tyle…