Stanowisko ŁZPN w sprawie ŁKS
logo_lzpn

Poznaliśmy oficjalne stanowisko Łódzkiego Związku Piłki Nożnej w sprawie występów ŁKS Łódź w rozgrywkach IV ligi łódzkiej. Zarząd ŁZPN podczas posiedzenia poruszał kwestie problemów związanych z organizacją spotkań z udziałem ŁKS.

Oto treść pisma przesłanego przez ŁZPN do naszej redakcji:

1. Łódzki Związek Piłki Nożnej deklaruje daleko idącą pomoc, aby wszystkie mecze odbyły się zgodnie z zaplanowanym terminarzem.

2. Apelujemy do wszystkich klubów będących gospodarzami spotkań z udziałem ŁKS Łódź o podjęcie działań zmierzających do ich przeprowadzenia.

3. Apelujemy do władz klubu ŁKS Łódź o wzięcie współodpowiedzialności za kibiców wyrażający chęć uczestnictwa w meczach wyjazdowych, w szczególności pomoc w dystrybucji biletów przeznaczonych dla zorganizowanej grupy kibiców gości.

4. Zarząd ŁZPN nie przewiduje, ze względów organizacyjnych – brak wolnych terminów, przekładania uprzednio wyznaczonych dat i godzin spotkań.

5. Zarząd ŁZPN wyraża przekonanie, iż współdziałanie wszystkich podmiotów
zaangażowanych w przygotowanie i przeprowadzenie meczów piłkarskich oraz pomoc właściwych jednostek Policji w zakresie zapewnienia porządku i bezpieczeństwa zarówno na obiektach, jak również poza nimi. Te działania doprowadzą do prawidłowego przebiegu rozgrywek IV ligi, a najlepsi zostaną wyłonieni wyłącznie w sportowej rywalizacji na boisku.

Pismo podpisał prezes ŁZPN Edward Potok.