Oświadczenie w sprawie Marczaka

Łódzki Związek Piłki Nożnej, w nawiązaniu do licznych spekulacji  dotyczących udziału zawodnika Mariusza Marczaka (Pogoń Siedlce) w meczu  III Ligi MKS Kutno – Pogoń Siedlce wyjaśnia całą sytuację w specjalnym komunikacie do mediów.

Zawodnik Mariusz Marczak w meczu Broń Radom – Pogoń Siedlce rozegranym w dniu 24 maja 2011 roku został napomniany dwoma żółtymi kartkami i w konsekwencji został wykluczony z gry. Pierwsze napomnienie zostało udzielone w 29. minucie natomiast drugie w 89. minucie, gdy zawodnik  przebywał poza boiskiem w związku z przeprowadzoną w 79. minucie zmianą (za Marczaka wszedł Grzegorz Wędzyński).
Wydział Dyscypliny ŁZPN na posiedzeniu w dniu 25 maja 2011 roku błędnie interpretując opis sędziego zamieszczony w załączniku do sprawozdania  sędziowskiego orzekł wobec zawodnika karę dyskwalifikacji w wymiarze 2 meczów co znalazło swój wyraz w informacji zamieszczonej na oficjalnej  stronie ŁZPN. Po otrzymaniu pisma z klubu Pogoń Siedlce Wydział Dyscypliny ŁZPN na kolejnym posiedzeniu uznał zasadność argumentów podniesionych przez klub i stwierdził iż doszło przy wydaniu decyzji o wymierzeniu kary do oczywistej pomyłki i w konsekwencji uchylił wcześniejszą decyzję o  dyskwalifikacji zawodnika Mariusza Marczaka. W związku z powyższym  zawodnik ten był uprawniony do gry w meczu MKS Kutno – Pogoń Siedlce jaki  został rozegrany w dniu 4 czerwca 2011 roku.

Oświadczenie przesłał do nas Krzysztof Kiernowicz (ŁZPN).

Subskrybuj
Powiadom o